Jukola-koulu 2014

SUUNNISTUSKOULU / JUKOLA-KOULU

Jukola-koulu käynnistyy maaliskuun 13 päivä Hyvinkään Yhteiskoululla ja jatkuu aina Jukolan Viestiin saakka. Kurssille osallistujat saavat teoria- ja käytännön opetusta itsenäiseen suunnistamiseen haasteellisessakin maastossa. Kurssin loppuhuipentumana on osallistuminen Kuopio-Jukolaan 14.-15.6.2014, johon kaikki kurssin käyneet pääsevät osallistumaan. Luvassa on suunnistuksen huumaa savolaisessa maastossa. Jukolan viesti on tapahtuma, jonka ainutlaatuinen tunnelma täytyy itse kokea.

Kurssin ohjelma koostuu kevään aikana kolmesta sisäopetuskerrasta ja kahdesta korttelisuunnistus-harjoituksesta. Teoriaopetus sisältää mm. karttaan ja kompassiin tutustumista, kartan suuntausta, korkeuskäyriä ja reitinvalintoja. Lumien sulettua ohjelmaan otetaan HyRan kuntosuunnistukset, joita kurssilaiset käyvät sekä itsenäisesti että pienryhmissä kokeneiden suunnistajien ohjaamina. Pienryhmässä kurssilaiset saavat yksilöllistä opastusta ja käytännön neuvoja rastien etsintään.

Kenelle Jukola-Koulu sopii? Kurssi sopii kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille iästä riippumatta. Erityisen hyvin suunnistus sopii heille, jotka haluavat monipuolisen harrastuksen, jossa on sekä älyllistä että fyysistä haastetta. Ja jos haluat vaihtelua pyöräteillä ja kadun varsilla juoksemiseen, antaa suunnistus juoksemiselle uuden ulottuvuuden. Kaikkein haastavinta on yösuunnistus pimeässä metsässä suunnistuslampun valossa, mutta monen mielestä myös antoisinta. Aikaisemmilta kolmelta kurssilta kaikki Jukolaan lähteneet Jussit ja Venlat ovat selvittäneet ratansa hyväksytysti.

Ohjelma.

Lisätietoja esko.pietari(at)emory.fi 050 573 2972.

Kurssimateriaalia Arkisto-sivulla.

Tervetuloa suunnistamaan.

Comments are closed.