SM 2017

R2:n SM-viesti 2017 – Hyvinkää 16.9.2017

Tervetuloa kakkosryhmän SM-viestin 2017 kisasivuille!

Hyvinkään Rasti järjesti 50-vuotisjuhlakilpailunaan kakkosryhmän eli 35-vuotiaiden ja vanhempien viestisuunnistuksen suomenmestaruuskilpailut Nyryssä 16.9.2017. Kiitos kaikille osanottajille!

Kilpailu pidetään naapurikunta Hausjärven puolella Nyryssä. Nyryn maasto on viimeksi ollut arvokilpailumaastona vuonna 1988, kun Hyvinkään Ponteva järjesti alueella testikilpailut. Sen jälkeen maastossa on järjestetty pelkästään iltarastitapahtumia.

Nyryn maasto on upeaa ja hyväkulkuista avokalliomaastoa, jossa näkyvyys on erinomainen. Kisan ratamestarina toimii Jussi Borgenström, joka kuvailee maastoa helmimaastoksi Hämeen ja Uudenmaan rajamailla. Vuoden 1988 testikisan voittaja Jukka Pohjosen kilometrivauhti 16,1 km:n radalla oli juuri alle 6 min/km. Naisten sarjan voittaja oli Marja Pyymäki (nyk. Tonder), jonka aika 9,0 km:n radalla oli 1:12.

Hyvinkään Sanomat 1988-05-16 Hyvinkään Sanomat

Ratamestari on suunnitellut radat veteraaneille sopivaan klassiseen tyyliin rastien määrän pysyessä kohtuullisena. Maastossa ei juurikaan ole polkuja. Muutamien isompien aukkojen välttely on ohjannut ratasuunnittelua. Kilpailualue on tiivis, joten kisoihin on luvassa kunnon viestitunnelmaa.

Uusi kartta on laadukasta Arvo Paulinin käsialaa. H/D 50 ja heitä vanhempien sarjojen kartan mittakaava on 1:7500, muissa sarjoissa 1:10 000. Kilpailun lähdöt tapahtuvat kahdessa eri lähtöryhmässä, klo 11 ja 11.10.

Kilpailukeskuksessa kilpailijoita ja yleisöä palvelee kisaravintola, jossa on myynnissä hernekeittoa soppatykistä, grillimakkaraa, juusto- ja kinkkusämpylöitä, leivonnaisia, kahvia, teetä ja virvokkeita. Peseytyminen tapahtuu kenttäolosuhteissa, lämmin vesi.

Kilpailupaikalle saapumisen navigointiosoite on Kalliontie 576, Hausjärvi. Osoitteeseen on opastus teiden 290 ja 2894 risteyksestä sekä Oitista tieltä 1471. Navigointiosoitteesta pysäköintiin on matkaa noin 3 km. Pysäköinti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä pelto- ja tienvarsipysäköintinä.

Ilmoittautumiset tulee tehdä 7.9. klo 24.00 mennessä. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Samanaikaisesti R1:n vastaava kilpailu järjestetään Espoossa. Viestimestaruuksien ratkettua kilpaillaan sunnuntaina sprinttisuunnistuksen Suomen mestaruudesta Helsingin Suunnistajien järjestämässä kilpailussa. Majoitusvaihtoehtoja Hyvinkään-Riihimäen seudulta löytyy esim. alla listatuista paikoista.

Tervetuloa juhlimaan 50-vuotista seuraa ja 100-vuotista Hyvinkäätä.

Kilpailunjohtaja: Mia Borgenström
Ratamestari: Jussi Borgenström
Tulospalvelu: Sami Friman
Tiedottaja: Anneli Miettinen, anneli.miettinen at pp4.inet.fi
Kilpailusihteeri, tiedustelut: Marko Pietari, marko.pietari at gmail.com

Majoittuminen

Spahotel Sveitsin rakennustyöt ovat viivästyneet, eikä hotelli valmistu ennen kilpailuja. Pahoittelemme!

Mahdollisia majapaikkoja:

SM-uutisia

Kilpailujärjestelyjen kehittämispalaveri torstaina 4.1.

Kiitos SM-viestissä mukana olleille!

Väliajat ja härveli korjattu

Löytötavarat ja hakematta jääneet kartat jaossa SM-sprintissä

SM-viestin online

Viime hetken ohjeita SM-viestiin

Kolme päivää SM-viestiin

Halutaan tarkistusjuoksijoita SM-viestiin

SM-viestin ilmoittautuminen päättyy torstaina 7.9.

Seura-asuja myynnissä ja SM-viestin talkoopaitoja jaossa

Comments are closed.