Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

SM-pyöräsuunnistuksen pariviesti Hyvinkäällä 9.8.2020

(Kilpailuohjeiden PDF-versio)

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan Suunnistusliiton lajisääntöjä ja erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla.

Pidäthän kilpailukeskuksessa aina kun mahdollista etäisyyttä muihin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kilpailunjohto ja vastuuhenkilöt

Kilpailunjohtaja: Marko Pietari
Tiedottaja: Jussi Hyvärilä
SSL:n valvoja, TA: Tapani Koskela
Ratavalvoja: Mika Rantala
Ratamestari: Ossi Autio
Tuomarineuvosto: Heikki Saarinen (pj), Mika Häkkinen, Mervi Pesu

Liikennesäännöt

Kilpailijan on noudatettava yleisiä liikennesääntöjä liikkuessaan muun liikenteen kanssa yhteisillä kulkuväylillä. Kohtaavat kilpailijat väistävät toisiaan oikealta. Kilpailijan on kehotuksesta väistettävä takaa tulevaa nopeampaa kilpailijaa. Noudata erityistä varovaisuutta kovavauhtisilla ulkoiluteillä sekä risteysalueilla.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus on Puolimatkan koulu (Uudenmaankatu 73, Hyvinkää). Koululla on WC-, pesu- ja pukeutumistiloja, mutta pyörien huoltoon tai pesuun ei ole varattu tiloja. Sisätiloihin kulku ilman ulkojalkineita.

Pysäköinti

Navigointiosoite: Myllykatu 3, Hyvinkää. Paikoituksesta on matkaa kilpailukeskukseen noin 1,5 km, kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä ei voi pysäköidä. Opastus Läntiseltä yhdystieltä (Helsinki–Tampere-moottoritie, liittymä 16) on valmiina kilpailupäivänä klo 8.

Kilpailumaasto ja ajourat

Kilpailumaasto on osa Salpauselän harjualuetta. Hyvin tai erinomaisesti ajettavia uria on runsaasti, ja ne ovat pääosin molempiin suuntiin ajamisen mahdollistavia, mutta myös kohtuullisen kovavauhtisia pienempiä uria löytyy, joten niin kilpailijoita kuin muita metsässä liikkuvia kohdattaessa on syytä noudattaa varovaisuutta. Oikominen on sallittu.

Kartta

Kaikissa sarjoissa on käytössä pyöräsuunnistuksen tulostekartta (Arvo Paulin 2020). Kartan mittakaava on 1:5000, koko A4 ja käyräväli 5 m. Rastikoodit on tulostettu karttaan rastinumeroiden perään. Kilpailukartat kerätään pois maalissa ja palautetaan, kun viimeinen kilpailija on lähtenyt maastoon. Karttoja ei ole muovitettu.

Rastit ja leimaus

Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausjärjestelmää.

Kaikki rastit on sijoitettu ajouran viereen. EmiTag-leimasinlaite on kiinnitetty noin 100 cm korkeaan puutolppaan ja rastikoodi on merkitty leimauslaitteeseen. Rastilippu on leimasimen alapuolella. Leimatessa leimasintolppiin ei tarvitse nojata tai muuten ottaa tukea. Leimaus onnistuu leimasinta koskettamatta. Tutustu leimaukseen kilpailukeskuksen mallirastilla.

Viestin osallistujien nimet ja ajojärjestys sekä käytössä olevat omat EmiTag-kilpailukortit on ilmoitettava Irman kautta viimeistään perjantaina 7.8. Väärällä EmiTag-numerolla kilpailemisesta seuraa hylkäys.

Ilmoitetun EmiTag-numeron muutosmaksu on 2 €, maksu kahvioon. EmiTag-kortin voi vuokrata 8 euron hintaan kahviosta, jonne kortit myös palautetaan kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta laitteesta peritään 90 €:n korvaus.

Lähdöt ja vaihto

Viestin lähtöalue ja maali sijaitsevat Puolimatkan koulun kentällä. Verryttely kilpailukeskuksen viereisillä pyöräteillä, mutta muu kuin kilpailusuoritukseen liittyvä liikkuminen kilpailumaastossa on hylkäämisen uhalla kielletty.

Toimitaan kuuluttajan ja lähdön ohjeiden mukaisesti. Toimitsijat valvovat EmiTag-kilpailukortin nollaamisen lähtöön sekä vaihtoon mentäessä.

Viestin lähtöaikataulu:
10.00 H21, H20, D21
12.00 H80, H100
12.10 H140, D140, D100, D80, D20
12.20 H120, H17, D17

Lähtö tapahtuu juoksulähtönä – Ensimmäisen osuuden kilpailijat vievät pyöränsä telineisiin ja heidät kutsutaan lähtöalueelle 10 minuuttia ennen sarjan lähtöä. Kilpailijat asettuvat lähtöön ilman pyörää numerojärjestykseen lähdön toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähtöhetkellä juostaan n. 50 metriä pyörille, mistä jatketaan pyörällä viitoitusta K-pisteelle ja edelleen maastoon. Seuraa kuulutuksen ohjeita.

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailijan ajaessa maalilinjan yli hänen kilpailuaikansa kirjautuu automaattisesti. Vaihtoon tuleva kilpailija jatkaa vaihtoalueelle, jossa vaihto tapahtuu käsikosketuksella vaihtopuomin yli. Seuraavan osuuden viestinviejä siirtyy karttatelineelle, ottaa oman numeronsa ja osuutensa mukaisen kartan telineestä ja ajaa K-pisteen kautta osuudelleen. Vaihtoon tullut kilpailija siirtyy välittömästi leimantarkastukseen ja luovuttaa karttansa maalin toimitsijoille. Vaihtoon tullut kilpailija siirtyy uudelleen vaihtoalueelle seuraavaa osuutta varten EmiTag-kortin nollauksen kautta.

Jos oma kartta on vahingossa viety, vaihdon toimitsijalta saa uuden oman osuuden kartan; menetettyä aikaa ei hyvitetä lopputuloksissa. Väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Pois kerätyt kartat luovutetaan takaisin kilpailun päätyttyä.

Vaihtoon tulevat kilpailijat käyttävät maalisuoran oikeaa laitaa ja maaliin tulevat vasenta laitaa. Valittua ajolinjaa ei saa muuttaa maalisuoralla.

Maali suljetaan klo 15. Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa. Mikäli on tarpeen, hylätyille joukkueille järjestetään uusintalähtö karttatelineeltä. Toimitaan kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Osuuspituudet (lyhyintä reittiä):

Sarja

Osuudet (km)

Rasteja

H21

6 x 4,8 km

10–11

D21

6 x 3,8 km

7–8

D17

4 x 3,7 km

7–8

D20

4 x 4,7 km

9–10

D80-

4 x 3,7 km

7–8

D100-

4 x 3,7 km

7–8

D140-

4 x 2,5 km

5

H20

6 x 3,8 km

7–8

H17

4 x 4,7 km

9-10

H80-

6 x 3,8 km

7–8

H100-

4 x 4,7 km

9-10

H120-

4 x 3,7 km

7-8

H140-

4 x 2,6 km

5-6

Kilpailunumerot

Kilpailijoiden on kiinnitettävä kilpailunumeronsa pyörään. Kilpailunumerot ovat narulla koulun pihalla. Numeroiden yhteydessä on myös kiinnitystarvikkeita.

Pariviestissä parittomilla osuuksilla käytetään sinisiä numeroita (osuusmerkintä 1) ja parillisilla keltaisia numeroita (osuusmerkintä 2). Numerot ovat henkilö-, eivät osuuskohtaisia. Kartat on numeroitu vastaavilla numeroilla sekä osuustunnuksilla.

Palkinnot

Pariviestissä jaetaan mitalit kolmelle parhaalle joukkueelle sekä lisäksi plaketit sijoista 4–6 ryhmä 1:n sarjojen viestijoukkueille. Palkintojenjaosta ilmoitetaan kuulutuksella.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste. Kiireellisessä hätätilanteessa soita 112.

Onnea ja menestystä!

Hyvinkään Rasti

Comments are closed.