Leimaus-leiri 2018

Leimaus-leiri 2018 käytiin Lohjan Kisakalliossa 4.–7.6.2018. Mukana oli 25 HyRan edustajaa (17 lasta/nuorta, 8 ohjaajaa).

Kuvia leiriltä

Maanantai 4.6.

Leirille lähdettiin kymmenen jälkeen Hyvinkäältä. Yhteisbussissa oli myös Mäntsälän Urheilijoiden ja Hämeenlinnan Suunnistajien väkeä.

Pian Rantamajaan majoittumisen jälkeen ohjelmassa oli leiriosallistujien yhteinen alkuverryttely, jonka jälkeen päästiin sprinttiharjoitukseen. Kisakallion alueella oli useita noin 0,5–1,0 kilometrin pituisia viuhkalenkkejä.

Iltapäivällä ruokailun jälkeen oli vuorossa sählyturnauksen ottelu. HyRalla oli joukkue nuorempien poikien sarjassa. Viisikon muodostivat Eemeli, Henrik, Ramses, Veikka ja Vili. Ensimmäisessä ottelussa Paimion Rasti kaatui Vilin maalilla lukemin 1-0. Toisessa ottelussa tuli vastaan Espoon Suunnan valkoinen joukkue, joka vei voiton 4-1. Ottelussa tuomarilinja oli erittäin löysä ja peli meni likaiseksi. Kohteliaasti tönimisestä kysynyt HyRan huoltaja heitettiin jopa ulos hallista. Kaikesta huolimatta parempi vei voiton – tuomarilinjalla ei ollut siihen vaikutusta. HyRan maalin teki Eemeli.

Illan päätteeksi marssittiin joukolla avajaisiin, jossa muun muassa jaettiin Tähtiseurojen tunnukset, nähtiin japanilaisten voimistelijoiden esitys ja kuunneltiin puheita. Lopuksi oli yhteinen loppujumppa, jonka jälkeen siirryttiin tasoryhmittäin kohti yhteislähtöharjoituksen lähtöpaikkaa. Illan lyhyen yhteislähtöharjoituksen jälkeen palattiin majapaikoille, joissa yritettiin turhaan käydä suihkuissa – missään huoneessa vettä ei juurikaan tullut.

Tiistai 5.6.

Aamu alkoi aikaisin aamupuurolla, jonka jälkeen lähdettiin saman tien bussiin kohti ensimmäistä suunnistusharjoitusta. RR, TR ja taso 1 suunnistivat Harjulla normaalin harjoituksen, isoimmat matkustivat samalla bussilla Lohjan keskustaan sprinttiharjoitukseen. Suunnistuksen jälkeen oli uintimahdollisuus Neidonkeitaan uimahallissa.

Bussien palattua Kisakallioon ohjelmassa oli saman tien ruokailu, ja noin vartin lepotauon jälkeen oli päivän toisen harjoituksen aika. RR, TR ja taso 1 matkustivat bussilla rastinottoharjoitukseen, joka oli nopeasti ohi, ja taso 2 käveli puolisentoista kilometriä reitinvalintaharjoitukseen. Illalla ruokailun jälkeen oli vielä lihashuoltoharjoitus, joka koostui lähinnä hyppynaruliikunnasta.

Keskiviikko 6.6.

Nuorimmat osallistujat (RR, TR ja taso 1) lähtivät aikaisin aamulla bussilla Lempolaan rogainingiin, kun taas tason 2 osallistujat saivat nukkua vähän pidempään. Heidän harjoituksensa Talmonmäellä bussimatkan päässä oli ohjelmassa hieman myöhemmin. Illan toinen harjoitus käytiin noin 1,5 kilometrin kävelymatkan päässä, mutta sitä ennen otettiin leiriosallistujista yhteiskuvat.

Illan suunnistuksen jälkeen arvottiin viimeisen päivän viestijoukkueet. Toiseksi viimeisen leiripäivän huipensi leiridisco, joka oli tänä vuonna jaettu kahtia niin, että 2006 ja myöhemmin syntyneet discoilivat ensin ja 2005 ja aiemmin syntyneet sen jälkeen.

Torstai 7.6.

Vuorossa oli jälleen aikainen herätys aamupalalle, jonka jälkeen oli hieman aikaa paikkailla tavaroita, jos kaikkea ei ollut saanut valmiiksi edellisenä iltana. Varttia yli yhdeksän alettiin siirtyä kohti leiriviestin keskuspaikkana toiminutta tekonurmea, mutta ennen lähtöä otettiin joukkuekuvat.

HyRa suunnisti seuraavilla joukkueilla:

38 (Hyvinkään Rasti 1): RR Ramses, TR Veikka, taso 1 Eemeli, taso 2 Santeri, teho Kerttu
39 (Hyvinkään Rasti 2): RR Alisa, TR Vili, taso 1 -, taso 2 Leevi, teho Nea
40 (Hyvinkään Rasti 3): RR Mona, TR Henrik, taso 1 -, taso 2 Joni, teho Iida
41 (Hyvinkään Rasti 4): RR Hilda, TR Justus, taso 1 -, taso 2 Ninni, teho Piia

Leiriviestin ensimmäisen osuuden suunnisti tason 2 juoksija, joka lähetti matkaan yhtä aikaa lähteneet RR-, TR- ja tason 1 nuoret. Näistä ensimmäisenä vaihtoon tullut puolestaan lähetti tehon, joka juoksi viestin viimeisen osuuden. HyRan joukkueet olivat hieman vajaita, mutta se ei tällä viestisysteemillä haitannut.

Viesti käytiin pääasiassa Kisakallion alueella ja sen lähimäissä, mutta pisimmät osuudet pääsivät myös hieman syvemmälle metsään. Alue oli käynyt tutuksi jo aiemmissa harjoituksissa.

Leiriviestin tulokset

Viestin jälkeen oli tarkoitus mennä syömään annetun aikataulun mukaisesti, mutta jonot olivat niin valtavat, että ajatuksesta luovuttiin. Onneksi edellisten päivien iltapalaeväistä oli jäänyt jotain yli ja keittiöstä saatiin vähän lisää purtavaa. Lopulta bussi lähti klo 13, ja Hyvinkäälle saavuttiin noin klo 14.05. Ainoastaan Iida jäi Kisakallioon odottamaan omaa kyytiään. Mäntsälän Urheilijat jatkoivat vielä matkaa kohti kotejaan.

Comments are closed.