Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu 2003


Suunnistuskoulun leiri 2003.
Kuva: ?

Ryhmät

Suunnistuskoulun osanottajat ovat jaettu ryhmiin taitotasonsa ja ikänsä mukaan. Opetus tapahtuu pienryhmissä vetäjien opastuksella. Maastossa ei tarvitse liikkua yksin, vaan ohjaajat kiertävät lasten kanssa harjoitusradat ympäri ja opettavat samalla suunnistustaitoja. Vanhemmat voivat myös osallistua lapsensa mukana opetukseen.

Tänä vuonna mukana on myös alle kouluikäisille tarkoitettu ryhmä, jossa ei vielä opetella suunnistamista vaan nautitaan luonnossa liikkumisesta ja tutustutaan metsään.

Ohjaajat

Ohjaajat ovat nuoria ja ikinuoria kokeneita suunnistajia, joista nuoriksi laskettavat ovat lähes kaikki itsekin olleet aikanaan suunnistuskoulussa opiskelemassa lajin alkeita.

Harjoitukset

Harjoitukset pidetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Harjoitukset alkavat klo 18.00 ja päättyvät n. klo 19.00. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kirjallisesti harjoituksissa, Hyvinkään Sanomien seurat-palstalla otsikolla Hyra/Suunnistuskoulu ja näillä sivuilla.

Harjoitukset tullaan pääosin järjestämään polkurikkaissa maastoissa, joihin pystytään suunnittelemaan hyviä harjoituksia niin aloittelijoille kuin hieman kokeneemmillekin suunnistajille.

Varusteet

Varusteina tarvitaan alkuvaiheessa ainoastaan metsässä liikkumiseen sopiva vaatetus ja jalkineet.

Maksut

Suunnistuskoulun maksu on 50 €. Mikäli perheestä tulee kaksi suunnistuksen opiskelijaa, pääsee toinen 40 eurolla. Mikäli huoltaja tulee mukaan toimintaan ohjaajaksi, pääsee ensimmäinenkin lapsi 40 eurolla. Yli kolmihenkiset perheet pääsevät perhemaksulla, joka on 100€.

Maksu sisältää harjoitukset, kartat ja muun materiaalin, leirit (ruokaraha kerätään erikseen) sekä Nuori Suunta-lisenssin vakuutuksella. Lisenssiä varten tarvitaan lasten sosiaaliturvatunnukset, joten jos et ole sitä vielä ilmoittanut, tee se seuraavan harjoituskerran yhteydessä.

Kevätkausi

Ohjelmassa on kevätkaudella kahdeksan harjoitusta, joista ensimmäinen on ns. teoriatunti. Kaikki muut harjoitukset tapahtuvat maastossa. Kevätkauden kohokohta on toukokuun lopussa järjestettävä perjantaista lauantaihin kestävä leiri, jonka ohjelmassa on monipuolista liikkumista maastossa.

Kevään ohjelma
pvmPaikkaTapahtuma
16.4. Sveitsin Lukio Teoriatunti
23.4. Hakala Harjoitus
29.4.(ti) Lentokenttä Harjoitus
7.5. Lentokenttä Harjoitus
14.5. Sveitsi/jäähalli Harjoitus
21.5. Sveitsi/jäähalli Harjoitus (rastireitti/tukireitti)
23.-24.5 Hyvinkää Leiri
27.5. Järvenpää AOK, Alueen oravapolkukilpailut
28.5. Usmi Harjoitus (niille, jotka eivät olleet AOK:ssa)
4.6. Erkylän maja Harjoitus (viestisuunnistus)

Hieman pidemmälle harrastuksessa edenneille on myös mahdollisuus osallistua kesällä FIN5-rastiviikolle Tammelassa ja Lopella 6-11.7. HyRa kuuluu rastiviikon järjestelijöihin. 2.7. pidetään harjoitus rastiviikolle lähtijöille.

Suunnistuskoulu pitää taukoa koulujen kesäloman ajan ja jatkaa toimintaansa elokuussa.

Syyskausi

Syyskauden ohjelmassa on kuusi harjoitusta ja suunnistuskauden päätösleiri, joka on päivän mittainen.

Syksyn ohjelma
pvmPaikkaTapahtuma
13.8. Lentokenttä Harjoitus
20.8. Karkkila AOV, alueen oravapolkuviesti
20.8 Usmi Harjoitus
27.8. Erkylä Harjoitus
3.9. Sveitsi Harjoitus
10.9. Sveitsi Harjoitus
17.9. Lentokenttä Harjoitus
27.9. Paukunharju Leiri

Comments are closed.