Ratamestarin ja valvojan lausunto

Ratamestarin ja valvojan terveiset

Suunnistavan Uudenmaan aluemestaruus keskimatka sekä nuorten EM- ja MM- näyttökilpailut kilpaillaan Hyvinkään Rastin isännöiminä Hausjärven Nyryssä. Maasto on ikäsarjalaisille osittain tuttu vuoden 2017 SM-viestistä sekä aiemmista kilpailuista 80-luvun lopulta. Nuoremmat kilpailijat pääsevät kilpailemaan tähän hienoon maastoon nyt ensimmäistä kertaa.

Mitä sitten on luvassa? Kilpailun maastoalue on yhtenäinen eikä alueella ole teitä, polkuja tai peltoja. Nuorimpien suunnistajien suoritusta tukee selkeät kasvillisuus rajat. Paikoitellen maasto on varsin pienipiirteistä tarjoten kaikille ikäluokille suunnistuksellisia haasteita. Maasto on hyväkulkuista ja nopeaa mäntykangasta. Juoksukelpoisuus on pääosin hyvää, joskin paikoitellen paksuhko sammal ja myös karttaan merkityt kivikot hidastavat etenemistä. Kun maaston korkeuserot ovat maltillisia ja näkyväisyys hyvä on luvassa vauhdikasta suunnistusta.

Maasto on siis yhtä aikaa suunnistuksellisesti vaativaa ja vauhdikasta. Näissä(kin) olosuhteissa kovakuntoisimmat ja taitavimmat suunnistajat menestyvät.

Terveisin

Ratamestari, Janne Åberg
Valvoja, Heikki Liimatainen

Comments are closed.