Kilpailukutsu

Kilpailukutsu

Uudenmaan Kompassi-cup, 3. osakilpailu

Hyvinkää 13.6.2022

(Kilpailukutsu PDF-versiona)

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Tämä Kompassi-cup toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

Kilpasarjat

  • Kultakompassi-cup: H14D14 (Erilaisia reitinvalintoja eritasoisille suunnistajille)
  • Hopeakompassi-cup: H12, H12TRD12, D12TR (Helpot radat)
  • Pronssikompassi-cup 10-v: H10, H10RRD10, D10RR (Erittäin helpot radat)
  • Pronssikompassi-cup 8-v: H8RRD8RR (Erittäin helpot radat)

RR=rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen.

TR= tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

Cup-pistelaskujärjestelmä: Kilpasarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12- ja 12TR-sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10- ja 10RR-sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. Tarkempi kuvaus pistelaskusta on tämän dokumentin liitteessä.

ForFun-sarjat
ForFun-sarjoihin osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä eikä ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla infossa. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä. Tuloksia ei julkaista, mutta tulosteen omasta ajasta saa halutessaan emit-esteradan pisteeltä.

Saattaja-/kaverisarja: Voit suunnistaa minkä tahansa kilparadan omaan tahtiin. Saattajasarjan osallistujat saavat lähteä radalle haluamaansa aikaan. Lähdössä toimitsijat päästävät saattajasarjalaisia matkaan kilpasarjalaisten välissä.

Emit-esterata: Pinkaise mahdollisimman nopeasti rastilta toiselle lyhyellä leimausradalla, joka sijaitsee tapahtumakeskuksen alueella. Rastien välillä saattaa olla esteitä.

Mahdollisista muista ForFun-sarjoista tiedotetaan kilpailuohjeissa.

Maasto: Alue koostuu vauhdikkaasta puistoalueesta sekä julkisten rakennusten pihapiiristä. Maasto soveltuu erinomaisesti lapsille. Alueella on kiellettyjä kohteita (esimerkiksi ylipääsemättömät aidat sekä läpipääsemätön kasvillisuus), erikseen kielletyiksi merkittyjä alueita sekä teitä, jotka saa ylittää ainoastaan kartalle merkityistä ylityspaikoista. On suotavaa kerrata sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet etukäteen. Maasto on suurelta osalta nurmikkoa, ja sen suojelemiseksi nastareiden ja piikkareiden käyttäminen on kielletty.

Matkat: Sprinttimatkat.

Ilmoittautuminen: Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti SSL:n IRMA-palvelun kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.6.2022. ForFun-sarjoihin osallistuminen ei edellytä lisenssiä. Saattajasarjoihin voi ilmoittautua etukäteen IRMA:n kautta tai paikan päällä infossa. Muihin ForFun-sarjoihin ei etukäteisilmoittautumista.

Osanottomaksut: Kilpasarjat 10 €/hlö. Saattaja- tai kaverisarjat 5 €/hlö tai 10 €/yhdessä kulkeva ryhmä. Muut ForFun-sarjat ovat maksuttomia. Osanottomaksut on maksettava samanaikaisesti ilmoittautumisen yhteydessä IRMA:ssa. Saattajasarjoihin paikan päällä ilmoittautuvat maksavat osallistumisensa ilmoittautumisen yhteydessä infossa.

Leimaustapa: Käytössä on Emit-leimaus. Mikäli osallistuja ei ilmoita Emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin. Vuokrakortti maksaa 2 €, ja se maksetaan ja noudetaan infosta. Infossa voi samaan hintaan myös ilmoittaa, jos käytössä on muu kuin ilmoittautuessa ilmoitettu Emit-kortti. Saattajasarjoilla ei ole leimausta.

GPS-seuranta: Sarjoissa D14, H14, D12 ja H12 on GPS-seuranta. Järjestäjien valitsemat osallistujat näistä sarjoista saavat siis GPS-laitteen mukaan suorituksensa ajaksi. Lista seurattavista osallistujista julkaistaan järjestäjien nettisivuilla viimeistään kaksi päivää ennen kilpailua. Laitteen kantamiseen voi käyttää omaa tai järjestäjiltä lainattavaa GPS-liiviä.

Lähtö: Lähdöt klo 17 alkaen. Lähtöajat arvotaan seuroittain. Matkaa tapahtumakeskuksesta lähtöön on noin 700 m.

Kilpailuohje: Alustava kilpailuohje julkaistaan tapahtumasivuilla osoitteessa hyvinkaanrasti.fi viimeistään kolme päivää ennen tapahtumaa.

Kartta: Sprinttisuunnistuskartta 1:3000, päivitetty 2022. Kartta on A4-kokoa ja muovisuojuksessa.

Opastus ja paikoitus: Tapahtumakeskuksen osoite: Urheilukatu 19, Hyvinkää. Paikoitus omatoimisesti kauppakeskus Willassa (os. Torikatu 7, Hyvinkää) tai Hyvinkään kaupungintalon (os. Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää) parkkipaikalla, josta matkaa tapahtumakeskukseen enintään 1300 m. Reittiä pysäköinnistä tapahtumakeskukseen ei ole viitoitettu. Reitistä julkaistaan kartta järjestäjien verkkosivuilla ennen tapahtumapäivää. Tapahtumakeskukseen on kuljettava ilmoitettua reittiä pitkin, kilpailualueen läpi kulkeminen on kielletty.

Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja Teemu Kantelinen, teemu.kantelinen@gmail.com, 0445732353
Valvoja Kai Hilo, EsSu
Ratamestarit Hyvinkään Rastin nuoret, ratamestariryhmän ohjaaja Marko Pietari
Tulospalvelu Olli Moisander
Lähtö Petri Ahola
Tiedotus Teemu Kantelinen, teemu.kantelinen@gmail.com, 0445732353
Tuomarineuvosto Kai Hilo, EsSu


Kompassi-tapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote. Lisätietoa:

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)


LIITE

Kompassi-cupin pistejärjestelmä (kilpasarjat)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytyksen ei siis tulisi nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Uudenmaan alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, ja loppupisteet lasketaan neljän parhaan kilpailun osalta. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein.

Kilpasarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12- ja 12TR-sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10- ja 10RR-sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8.

  • Kultakompassi-cup: H14, D14
  • Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
  • Pronssikompassi-cup 10-v: H10&H10RR, D10&D10RR
  • Pronssikompassi-cup 8-v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Katso tarkemmin: Kompassi-cupin pisteytys 2022 (B-malli)
Pisteytys julkaistaan: O-Skills.fi – Kilpailusarjat, O-Skills.fi – Kompassicup 2022 – B-malli
Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Comments are closed.