Kultaisen Kompassin finaalista menestystä

Lynx järjesti tänään Kultaisen kompassin finaalikilpailun, jonka yhteydessä pidettiin kansallinen kilpailu. Ainutlaatuisella järjestelmällä kilpailtavan Kultaisen Kompassin voittaneessa Uudenmaan aluejoukkueessa oli mukana HyRan Iida Heinäaro.

Suunnistusliiton aluejärjestöt saivat nimetä Kultaisen Kompassin joukkuekilpailuun kahdeksanhenkisiä joukkueita (neljä tyttöä, neljä poikaa) 14-vuotiaista jäsenseurojensa suunnistajista. Näille suunnistajille järjestettiin yhteislähtökilpailu, jossa oli neljä poikien ja neljä tyttöjen hajontaa. Joka joukkueen suunnistajat suunnistivat eri radat niin, että kaikki joukkueet kiersivät kaikki hajontaradat. Joukkueet saivat pisteitä sen mukaan, miten sen jäsenet sijoittuivat omalla radallaan.

HyRan Iida Heinäaro valittiin Suunnistavan Uudenmaan ykkösjoukkueeseen, ja hän juoksi oman hajontansa nopeimman ajan reilulla kolmen minuutin erolla. Uudenmaan ykkösjoukkueen osallistujat ottivat voitot myös kahdessa muussa tyttöjen ja kahdessa poikien hajonnassa, joten tuloksena oli ylivoimainen mestaruus.

Onnittelut Iidalle!

Kuvat: Mari Laurinen

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *