Leevi nuorten EM-kisoihin

HyRan Leevi Kantelinen on valittu pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kilpailuihin. Suunnistusliitto julkaisi joukkueen maanantaina, ja Leevi on mukana Suomen 17-vuotiaiden poikien nelihenkisessä joukkueessa. Ikänsä puolesta Leevi voi kilpailla 17-sarjassa vielä vuoden kuluttua.

EM-kilpailut käydään Portugalissa 25.–29.4. Samalla järjestetään aikuisten ja 20-vuotiaiden kilpailut. Nuorten kilpailut alkavat keskiviikkona 26.4., ja ohjelmassa on neljä matkaa: keskimatka, pitkä matka, viesti sekä sprintti. Kaikki kilpailijat saavat osallistua kaikille matkoille, tosin kolmesta osuudesta koostuvassa viestissä yksi nelikosta päätynee kansainväliseen yhdistelmäjoukkueeseen.

Järjestäjien sivuilla voi tutustua kilpailualueiden vanhoihin karttoihin: Faro, Loulé, Quinta do Lago sekä Salir. Ennakkotietojen mukaan keskimatkalla on luvassa välimerellistä metsää keskisuurin korkeuseroin, sprintissä sekä viestissä urbaanin ja metsämaaston yhdistelmää, jossa on tiheä polkuverkosto ja keskisuuret korkeuserot, sekä pitkällä matkalla mäntymetsää ja puistikkoa, joissa korkeuserot ovat vähäisiä ja polkuverkosto tiheä ja osin hiekkainen.

HyRan nuoria on viime vuosina nähty pyöräsuunnistuksen arvokilpailuissa säännöllisesti. Wertti Autio edusti Suomea nuorten EM-kisoissa 2018 sekä nuorten MM-kisoissa 2019 ja 2021. Hän saavutti muun muassa viestin EM-pronssia. Sakari Puolakanaho puolestaan kilpaili Suomen väreissä nuorten EM-kisoissa 2015 sekä MM-kisoissa 2015, 2016 ja 2017 voittaen muun muassa EM-kultaa ja MM-pronssia viesteistä sekä MM-pronssia sprintistä. Lisäksi Antti-Jussi Oksa kilpaili nuorten EM-kilpailuissa 2017.

Onneksi olkoon ja onnea kisoihin!

Järjestäjien kisasivut

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *