Lentokentän omatoimi-iltarastit 12.–23.4.2020

HyRan iltarastit toteutetaan omatoimisina tapahtumina ainakin huhtikuun loppuun asti, koronavirustilanteen mukaan todennäköisesti pidempäänkin. Tapahtumat toteutetaan siis aikataulun mukaisesti (yksittäiset muutokset ovat mahdollisia), mutta rastit ovat maastossa noin viikon ajan. Omatoimi-iltarastit ovat maksuttomia, ja kartan voi tulostaa HyRan sivuilta. Kaikki rastit -karttoja on noudettavissa tietyistä paikoista, mikäli tulostusmahdollisuutta ei ole.

Ensimmäisten omatoimi-iltarastien rastit on jo viety maastoon, ja radat ovat suunnistettavissa 23.4. saakka. Lähtö ja maali ovat Lentokentäntien ja Ilmailutien risteyksessä olevalla parkkipaikalla (osoite Ilmailutie 10, Hyvinkää). Jos parkkipaikka on täynnä, voi pysäköidä Ilmailutien varteen. Suunnistaa voi yksin tai perheen kanssa ja niin päivällä kuin yölläkin.

Ratapituudet: A-rata 6,2 km, B-rata 5,3 km, C-pitkä 4,6 km, C-lyhyt 3,0 km ja D-rata 1,9 km. Rasteilla on rastiliput ja yösuunnistusta ajatellen myös heijastimet, ei emit-leimasimia. Lähtöä/maalia ei ole merkitty maastoon. Jos huomaat rastin kadonneen maastosta, laita viesti osoitteeseen jukka.vahanen at saunalahti.fi. Rastipisteissä on myös punaiset krepinpätkät merkkinä.

Lyhyilla radoilla maasto on hyvä- ja nopeakulkuista kangasmaastoa, polkuja on paljon ja D-radan pystyy kiertämään lastenvaunujenkin kanssa (toki pomppuisiakin kohtia löytyy, mutta vaunujen kanssa pääsee liki rasteja). Pidemmillä radoilla vihreät alueet ovat toistaiseksi vielä suhteellisen helppokulkuisia, mutta A-radalla on yksittäinen maastopohjaltaan haastava väli ja tossut saattavat suoalueella kastua.

Noudattakaa varovaisuutta teitä ylittäessänne! Frisbeegolfradalle, lentokentälle, merkitylle kielletylle alueelle ja pihoille meno on ehdottomasti kielletty! Kunnioitetaan ja annetaan tilaa myös muille maastossa liikkuville.

Alla on linkit karttoihin (PDF). Mikäli et pysty tulostamaan karttaa, voit noutaa kaikki rastit -kartan joko HyRan varaston postilaatikosta (Noronkierto 5, Hyvinkää) tai karttalaatikosta osoitteesta Karankatu 16, Hyvinkää (laatikko on metallinharmaan postilaatikon alla, talossa ei ole numeroa mutta postilaatikossa on, ks. kartta). Karankadun laatikko otetaan yöksi sisälle ilkivallan välttämiseksi. Noudatathan hyvää käsihygieniaa karttoja hakiessasi! Päivitys 16.4.: kartat olivat käyneet vähiin, mutta niitä on tulostettu lisää.

Tervetuloa omatoimirasteille!

  • Ratojen käyttöaika on päättynyt, joten kartat on poistettu.
Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *