Nopon omatoimi-iltarastit 17.–24.6.2020

HyRan omatoimi-iltarastit suunnistetaan seuraavaksi Nopon ja Herusten maastossa. Maasto jakautuu kolmeen erilaiseen alueeseen, metsittyneeseen hiekkakuoppaan, tasaiseen ja paikoin kivikkoiseen kangasmaastoon sekä vaihtelevampaan talousmetsäalueeseen. Tapahtuman osoite on Herustentie 64, Nurmijärvi, mistä kääntyminen Solttilantielle, Kesätielle ja p-paikalle opasteiden mukaan. Pysäköinti on sallittua puomin takana olevan tien reunaan. Puomi ei ole omatoimirastien aikana lukossa, suljethan sen perässäsi. Pysäköinnin tarkka sijainti on merkitty karttoihin.

Nämä omatoimirastit ovat osittain elokuussa järjestettävien pyöräsuunnistuksen SM-kilpailujen harjoituskieltoalueella. Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailuun osallistuvat eivät siis saa osallistua näille omatoimirasteille.

Tarjolla on viisi rataa: A 6,8 km ja B 4,7 km (kartta 1:10000), helppo C1 3,2 km, vaativampi C2 3,3 km sekä D 2,0 km (kartta 1:7500). Normaalien ratojen lisäksi on 1 tunnin rogaining, jossa on 24 rastia pisteytettynä 1–10 (kartta 1:10000, pisteytys rastimääritteissä). Rogainingissa kierretään rasteja vapaassa järjestyksessä vapaavalintainen määrä. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Määräajan ylityksestä saa miinuspisteitä 1 piste / alkava minuutti.  Lisäksi osallistujat voivat suunnitella rogaining-kartalla (=kaikki rastit) oman ratansa ilman aikarajaa.

Rasteilla on rastiliput, koodit sekä juhannusyön suunnistusta varten heijastimet. Myös lähdössä ja maalissa on rastiliput. Rastit ovat metsässä 17.6.–24.6. eli viikon ajan. Karttaan on merkitty pari kiellettyä aluetta, joille ei saa mennä.

Aikuisten osallistumismaksu on 5 €, 18-vuotiaat ja nuoremmat sekä HyRan jäsenet pääsevät maksutta. Osallistumisen voi maksaa Rastilipussa, josta saa myös kartat. Muilla tavoin maksavat sekä maksutta pääsevät voivat käyttää karttalomaketta. Ratoihin voi tutustua ennen maksamista Reittihärvelissä. Tulostettuja karttoja on saatavilla HyRan postilaatikosta osoitteessa Noronkierto 5, Hyvinkää – muistathan silti maksun.

Tervetuloa omatoimirasteille!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Nopon omatoimi-iltarastit 17.–24.6.2020

  1. Veini Oksanen says:

    Mistä täältä saa kartat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *