Onnistuneet suoritukset toivat Nuorten Jukolasta 40. sijan

HyRa osallistui viime viikonloppuna Nuorten Jukolaan, jossa seuran ainoa seitsikko onnistui hyvin. Nuori joukkue ylsi seitsemän onnistuneen suorituksen jälkeen sijalle 40, ja vuoden takainen sijoitus parani pykälällä.

HyRan viestin avasi Piia Romppainen, joka toi onnistuneen suorituksen jälkeen joukkueen vaihtoon pitkässä letkassa sijalla 57*. Santeri Ahoniemi onnistui toisella osuudella ohittamaan useita joukkueita ja nostikin HyRan sijalle 38, jolla Vili Kantelinen joukkueen omalla osuudellaan piti. Joukkueen nuorin viestinviejä suoriutui helposta kolmososuudesta mainiosti: osuuden 27. nopein aika (HyRan paras osuussijoitus) ja ero kärkeen 50 sekuntia pienemmäksi.

Neljännellä osuudella HyRan riveihin täksi vuodeksi vaihtanut Hetta Saarinen nosti sijoitusta pykälällä. HyRa pysyi samoilla sijoilla seuraavienkin osuuksien jälkeen (Touko Hyvärilä tuli vaihtoon sijalla 31 ja Iida Heinäaro lähetti ankkurin matkaan sijalta 30), ja lopulta pari vuotta vanhempien joukossa kunniakkaasti taistellut Eetu Korhonen toi HyRan maaliin sijalla 40.

HyRan nuoren joukkueen seitsemästä viestinviejästä viisi voi ikänsä puolesta juosta saman osuuden myös ensi vuonna – Vili itse asiassa peräti neljänä seuraavana vuonna. 40:s sija kieliikin nuoren joukkueen onnistumisesta raskaaksi kutsutussa maastossa, joka sai monet kilpailijat tuntemaan olonsa kaikkensa antaneeksi. Jokaisen juoksijan onnistuessa lopputulos on yleensä hyvä, ja niin kävi tänä vuonna. Seuraavana vuonna sijoitusta puolustetaan Valkeakosken maastoissa.

Nuorten Jukola on lasten ja nuorten huomattavimpia viestikilpailuita. Viesti koostuu seitsemästä osuudesta, ja joukkueissa on monenikäisiä tyttöjä ja poikia. Osuuksien ikä- ja sukupuolirajoituksilla taataan nuorempienkin lasten pääseminen mukaan. Vanhimmat NuJussa kilpailevat nuoret ovat 18-vuotiaita. HyRalle on myönnetty Nuorten Jukola vuodeksi 2023, ja kilpailu käydään Sveitsissä.

Tulokset
Kuvat: Teemu Kantelinen
*: oikeammin sija oli 56:s, sillä Piia ohitti vielä maalileimauksen ja vaihtopuomin välissä yhden kilpailijan.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *