Palopuron omatoimi-iltarastit 7.–10.5.2020 klo 13–20

Kaikille avoimet ja maksuttomat omatoimi-iltarastit suunnistetaan seuraavaksi Palopuron kartalla. Rastit ovat maastossa 7.5.–10.5. Rajoitettu aika johtuu pysäköintipaikan käytön rajoituksesta. Pysäköinti tapahtuu vain ja ainoastaan Puhdistamontien päässä (Puhdistamontie 99) lukollisen puomin takana olevalla kentällä. Huom! Puomi on avoinna kaikkina neljänä päivänä klo 13–20. Noudata opasteita alueella puomin takana ja varo työkoneita! Puhdistamontien varteen on pysäköinti ehdottomasti kielletty säiliöautoliikenteen takia.

Palopuron maasto on eriasteista vaihtelevaa talousmetsää. Tähän aikaan vuodesta näkyvyys on kuitenkin pääosin hyvä. Korkeuserot ovat pieniä. Polkuja on melko vähän, mutta heikkoja traktoriuria ja eläinten polkuja on sellaisiakin, joita ei kartasta löydy. Harvennushakkuita (pystyvihreää) on alueella tehty vuosien mittaan aika lailla, ja tiheitä pusikoitakin löytyy. Nämä antavat suunnistajille haasteita, ja pahimpia alueita pystyy hyvillä reitinvalinnoilla välttämään. Kulkukelpoisuudeltaan hyvääkin maastoa on, ja niitä osia on ratasuunnittelussa pyritty hyödyntämään. Suora reitinvalinta ei välttämättä ole aina nopein, eikä varsinkaan nautinnollisin. Aluetta halkaisee iso voimalinja, joka osaltaan helpottaa suunnistusta.

Ratapituudet: A 6,3 km, B 4,5 km, C 3,0 km. D-rataa ei tällä kertaa ole. Karttojen mittakaava on 1:10000. Rasteilla on normaalit isot rastiliput ja numerokoodit ja lähdössäkin on liput. Rastilippuihin ei kosketa. Tapahtumapaikalla ei ole erikseen järjestäjiä, jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Pyri pitämään puhelin mukana suunnistaessasi. Jos rasteja on kadonnut, ilmoita Tapio Tukiaiselle – puhelinnumero on kartoissa.

Tapahtuma on täysin maksuton. Alla on linkit PDF-karttoihin. Mikäli et pysty tulostamaan karttaa, voit noutaa kaikki rastit -kartan HyRan varaston postilaatikosta osoitteesta Noronkierto 5, Hyvinkää. Otathan vain yhden kartan/suunnistaja. Tervetuloa!

Huomioithan vielä:

  • Yleiset ohjeistukset koronaviruksen COVID-19 ehkäisemiseksi!
  • Ei liikuta yhdessä ja pyritään välttämään läheistä kontaktia kanssaihmiseen!
  • Muistetaan toimia vastuullisesti: sairaana ei lähdetä liikkumaan vaan pysytään kotona, huomioidaan riskiryhmät, muistetaan oikeaoppinen käsihygienia sekä oikeanlainen yskiminen. Isomman porukan yhteistreenejä ei myöskään saa näillä rasteilla järjestää!
Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *