Laskiaisen laiskiaissuunnistus 11.2.2024

Laskiaisen laiskiaissuunnistus

Hyvinkää 11.2.2024

Hyvinkään Rasti järjestää sunnuntaina 11.2.2024 kaikille avoimen laskiaistapahtuman, laskiaisen laiskiaissuunnistuksen.

Tulokset

Perustiedot

  • Rogaining
  • Emit-rata, pulkkamäki
  • Kaikille osallistujille laskiaispulla
  • Tapahtumakeskus Vehkojan koulu, Männikkötie 6, Hyvinkää
  • Tapahtuma klo 12.30–16.30, rogainingin lähtö auki klo 12.30–14.00
  • Osallistujien pitää ilmoittautua viimeistään perjantaina 9.2.

Aikataulu

Tapahtuma on sunnuntaina 11.2. Rogaining-radan lähtö on auki klo 12.30–14.00. Koko tapahtuma alkaa klo 12.30 ja päättyy klo 16.30.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportissa viimeistään perjantaina 9.2. Osallistumismaksu on aikuisilta 8 € ja 18-vuotiailta ja nuoremmilta 4 €. HyRan jäsenet pääsevät maksutta.

Osallistumismaksun voi maksaa Suomisportissa ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Liikuntaedut hyväksytään, mutta ne ovat henkilökohtaisia.

Myös paikan päällä maksavien ja maksutta pääsevien pitää ilmoittautua etukäteen. Jos maksat paikan päällä, käytä ilmoittautuessasi alennuskoodia MAKSU. Jos olet HyRan jäsen, pääset maksutta – ilmoittaudu ja käytä alennuskoodia JASEN.

Osallistumismaksu sisältää kartan ja laskiaispullan yhdelle henkilölle. Huoltajien, jotka suunnistavat lapsensa kanssa ilman omaa karttaa, ei tarvitse ilmoittaa eikä maksaa itseään, mutta tällöin ei saa pullaakaan.

Tilat

Tapahtuman keskus on Vehkojan koululla (Männikkötie 6, Hyvinkää). Koulun pihaan voi pysäköidä, ja mikäli piha on täynnä, lähin pysäköintimahdollisuus on Vehkojan S-marketilla (Uudenmaankatu 106, Hyvinkää).

Laskiaispullan kokoamiseen ja nauttimiseen on käytössä liikuntahallin aulatila. Muuten sisätiloja ei ole käytettävissä. Esimerkiksi reitin suunnittelemiseen tai vaatteiden vaihtamiseen ei siis ole tiloja.

Rogaining

Rogaining on suunnistusmuoto, jossa rasteilta saa vaihtelevan määrän pisteitä ja tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Karttaan merkittyjä rasteja saa kiertää vapaassa järjestyksessä niin paljon kuin ajan puitteissa ehtii. Suunnistaa voi yksin tai ryhmässä vaikka perheen tai kaverien kanssa. Voit halutessasi tutustua tarkempaan kuvaukseen lajista.

Tässä tapahtumassa on yhden ja kahden tunnin sarjat. Aikamäärä kuvaa enimmäisaikaa, jonka radalla voi käyttää – sen ylittämisestä seuraa virhepisteitä eli pisteitä vähennetään sitä enemmän, mitä enemmän enimmäisaika ylittyy. Aika päättyy maalileimaukseen ja alkaa emit-kortin nollauksesta, mitä ennen saa suunnitella omaa reittiä. Rogainingiin saa osallistua yksin tai ryhmässä, mutta maksut ovat henkilökohtaisia.

Jos löydät rastin, jolla on laiskiainen, saat lisäpisteitä!

Rastin koodin viimeinen numero kertoo rastin pistemäärän (esimerkiksi rasti 115 on viiden pisteen arvoinen). Rasteista, joilla on laiskiainen, saa kolme lisäpistettä. Sarjan enimmäisajan ylittämisestä saa yhden virhepisteen alkavaa minuuttia kohden.

Rata on kahdella A4-kartalla, joista toinen on pysty- ja toinen vaakasuuntainen.

Osallistujat kirjautuvat paikan päällä toimitsijoille, joilta saa samalla kartan. Kirjautumisen yhteydessä luetaan emit-kortti, ja osallistujien pitää ilmoittaa, kumpaan sarjaan (tunti vai kaksi tuntia) osallistuu.

Muu ohjelma

Rogainingin lisäksi koulun pihalla on emit-rata, jossa tarkoitus on juosta lyhyt rata mahdollisimman nopeasti. Rastit ovat näköetäisyydellä toisistaan, ja aika otetaan emit-leimauksella.

Lisäksi koulun pihalla on pulkkamäki (omat pulkat).

Laskiaispullat

Osallistumismaksu sisältää laskiaispullan. Pullan kanssa on tarjolla kermavaahtoa ja hilloa. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut allergiat tai erityisruokavaliot pyritään huomioimaan.

Kielletyt alueet

Suunnistuskarttaan on merkitty seuraavia kiellettyjä alueita:

Piha-alueet: merkitty oliivinvihreällä värillä, alueille meneminen on kielletty

Kielletty alue: merkitty violetilla vinoruudukolla, alueille meneminen on kielletty

Kielletty reitti: merkitty violetilla X-merkinnällä, reittiä pitkin kulkeminen on kielletty, mutta ylittäminen on sallittu

Rautatielle tai joelle meneminen sekä ylittäminen muualta kuin ylityspaikoista on kielletty. Myös latuja pitkin kulkeminen on kielletty, mutta ylittäminen on sallittu. Ladut on merkitty kielletyksi reitiksi aina paitsi silloin, jos se tekisi kartasta epäselvän (vierekkäin sekä sallittu kevyenliikenteenväylä että kielletty latu).

Lisätietoa

Marko Pietari, marko.pietari at gmail.com

Tervetuloa!

Comments are closed.