Tapani Partanen hiihtosuunnistuksen maajoukkueen päävalmentajaksi

HyRan Tapani Partanen on valittu Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajaksi. Kaksivuotinen sopimus pitää Tapsan maajoukkueen ruorissa kesään 2022 asti. Päävalmentajakauteen mahtuvat vuonna 2022 Kemissä ja Keminmaassa järjestettävät MM-kotikisat sekä ensi vuonna Viron Otepäässä järjestettävät MM-kilpailut.

Hiihtosuunnistuksen maajoukkuetta vuodesta 2016 luotsannut Jarkko Urpalainen päätti olla jatkamatta tehtävässä, ja liiton tiedotteen mukaan Tapsa oli ensisijainen valinta korvaajaksi. Huoltopäällikön jatkaminen sekä perheeltä tullut tuki edesauttoivat myönteistä vastausta tarjoukseen. Päävalmentajan rooli on oman toimen ohella tehtävä työ (50 %).

Ennen valintaa päävalmentajaksi Tapsa toimi kaudesta 2015–2016 alkaen nuorten maajoukkueen valmentajana. Oman urheilu-uran saavutuksiin lukeutuvat muun muassa hiihtosuunnistuksen nuorten MM-mitalit, joukossa myös MM-kulta, sekä miesten pääsarjan suomenmestaruudet. Aktiiviuran jälkeen vastuutehtäviä on kertynyt aina maailmancupin osakilpailun valvojan roolista seuravalmentamiseen ja nuorten henkilökohtaiseen valmentamiseen. Tapsan työn tulosta on myös HyRan Tapanin Taisteluiden perinne.

Onnea ja tsemppiä Tapsalle!

Kuva: Paula Partanen

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *