Urheilupuiston MOBO-rata avattu

HyRan seitsemäs MOBO-rata, Urheilupuisto, avattiin viime viikolla. MOBO-ratojen lisäksi HyRalla on Hyvinkään seudulla neljät kiintorastistot.

Urheilupuiston rata sijoittuu puiston aidatun alueen sisälle jalkapallo- ja yleisurheilukentän, tenniskenttien sekä Pihkalan pesäpallokentän ympäristöön. Kapealle alueelle on sijoitettu muiden MOBO-ratojen tavoin 14 rastia sekä lähtöpiste.

Radalla käyvien on huomioitava Urheilupuiston muut tapahtumat. Rasteilla ei saa käydä, mikäli se häiritsee Urheilupuiston otteluita, kilpailuja tai muita tapahtumia.

MOBO-radat ovat mobiilisuunnistukseen suunniteltuja ratoja, jotka ovat kaikille avoimia. Kuka tahansa voi ladata älypuhelimeensa ilmaisen MOBO-sovelluksen, joka toimii karttana sekä kompassina. Sovelluksessa on ratoja ympäri Eurooppaa. Kaukaisimmat radat ovat Kanariansaarilla sekä Etelä-Afrikassa. MOBO-ratojen rasteilla on kyltti, ja rastit leimataan lukemalla sovelluksella kyltissä oleva QR-koodi. Rastien kiertojärjestys on vapaa, eli ne eivät muodosta valmista rataa. Joidenkin MOBO-ratojen kartat, esimerkiksi kaikkien HyRan ratojen, ovat saatavilla myös paperiversioina tai netissä esimerkiksi PDF-tiedostoina.

HyRan MOBO-radat ja kiintorastistot tulostuskelpoisina tiedostoina
Lisätietoa MOBO-suunnistuksesta

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *