Ratamestarien terveiset

Ratamestarien terveiset

Tervetuloa Hyvinkäälle Uudenmaan vuoden 2024 ensimmäiseen Kompassi-tapahtumaan!

Olemme pyrkineet suunnittelemaan radat Kompassi-tapahtumien luonteen mukaisiksi, ja toivomme niiden tuovan tuoreillekin suunnistajille onnistumisen kokemuksia. Lentokentän maasto soveltuu tähän tarkoitukseen hyvin. Maastossa on esimerkiksi hyvä kulkukelpoisuus, paljon polkuja ja hyvä näkyväisyys lukuun ottamatta yksittäisiä tiheitä paikkoja.

Alue on ulkoilijoiden suosiossa, ja etenkin frisbeegolfväylien seutu on monin paikoin tallattu kauttaaltaan kuluneeksi niin, että voi olla vaikea sanoa, missä polku menee. Vanha kartta antaa osviittaa polkujen määrästä, mutta maastokäynneillämme löysimme paljon yllätyspolkuja, joten päivitetyllä kartalla polkuja on vielä enemmän.

Koska polkuja on tolkuttoman paljon, vahvoilla ovat ne, jotka ymmärtävät, mitä muitakin kohteita voi käyttää suunnistuksen tukena. Polkujen suuren määrän takia ainakin HD10-rata (suora) on luultavasti himpun optimaalista vaikeampi, mutta radat on joka tapauksessa pyritty suunnittelemaan selkeiksi maaston mahdollistamissa puitteissa.

Vielä FinnSpring-viikonloppuna eli noin kaksi viikkoa ennen kilpailua maasto oli lumen peitossa. Tämä teki maastotöiden aikataulusta tukalan. Kartta ei ole täydellinen, mutta siitä ehdittiin tehdä riittävän hyvä kilpailua varten.

Vaaran paikat on pyritty minimoimaan, mutta alueella voi silti olla hieman liikennettä. Toivommekin suunnistajien pitävän silmät auki. Lentokentälle meneminen on kielletty. Alueella sijaitsee myös raunio, joka on osin merkitty kielletyn alueen nauhalla putoamisriskin vuoksi. Sitä ei ole merkitty karttaan kielletyksi alueeksi pienen kokonsa takia. Muita kiellettyjä alueita kilpailualueella ei ole.

Koska kilpailussa on todennäköisesti paljon ensikertalaisia, haluamme korostaa rastien koodien tarkistamisen merkitystä. Rasteja on paikoitellen lähekkäin. Toivomme kaikilta myös kärsivällisyyttä mahdollisiin lähdön jonoihin. Erityisesti rastireitin osallistujamäärä on niin suuri, että lähtöön syntyy todennäköisesti ruuhkaa.

Onnea matkaan ja löytämisen riemua!

Mona Kantelinen, Marko Pietari
ratamestarit

Comments are closed.