Rastilippu

Mikä Rastilippu?

rastilippu_keskitetty_transparentHyRan kortteli- ja iltarasteilla on käytössä Rastilippu-palvelu. Alkuvuoden korttelirasteilla palvelua pilotoidaan, ja keväällä se otetaan vakituisesti käyttöön.

Rastilippu mahdollistaa etukäteismaksamisen ja ennakkoilmoittautumisen. Paikan päällä voi kuitenkin ilmoittautua ja maksaa edelleen kuten ennenkin. Rastilippu ei korvaa vanhoja menetelmiä vaan tarjoaa niiden rinnalle uuden vaihtoehdon, joka toivon mukaan helpottaa kaikkien osapuolten toimintaa.

Rastilippu-palveluun on tarkoitus koota kaikki Suomen kuntosuunnistustapahtumat. Palvelun kautta on myös mahdollista seurata omia tuloksia ja väliaikoja – kaikki tärkeimmät tiedot löytyvät siis yhdestä paikasta. Pilottivaiheessa mukana on kuitenkin vain osa suunnistusseuroista.

Kyseessä on vasta pilottivaihe, ja palvelua kehitetään edelleen. Rastilipulle kehitetään myös mobiilisovellus, joka julkaistaneen kesällä 2018.

Rastilippu-palvelu kokoaa käyttäjän osallistumiset ja tulokset, ja ennakkoilmoittautuminen nopeuttaa myös toimintaa tapahtumapaikalla (jos käyttäjän tietoihin on syötetty emit, tulospalveluohjelma tunnistaa nimen automaattisesti eikä sitä tarvitse kysyä). Osallistuminen on kuitenkin edelleen mahdollista entiseen tapaan täysin ilman Rastilippu-palvelua.

Rastilipun käyttäminen

Rastilippuun kirjautumiseen tarvitaan Suomisport-tunnus. Jos sellaista ei vielä ole luonut, sisäänkirjautumista yrittäessä järjestelmä ohjaa luomaan tunnuksen. Tunnusta varten tarvitaan muun muassa sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä henkilötunnus.

Kun tunnukset on luonut, Rastilippuun voi kirjautua syöttämällä sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja sen jälkeen avaamalla sähköpostiin tulleen linkin tai syöttämällä tekstiviestillä tulleen koodin.

Rastilipun profiilitietoihin tulisi syöttää oman emit-kortin numero, jos omistaa emitin. Emitin avulla paikan päällä tunnistetaan, onko henkilö ennakkoilmoittautunut ja -maksanut.

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Rastilipussa oleva kartta sisältää kaikki palveluun syötetyt tapahtumat, joita voi rajata ajankohdan mukaan. Tapahtumia voi tarkastella myös tekstimuodossa listana. Palvelu sisältää kustakin tapahtumasta perustiedot, ja tarkastelemalla tietyn tapahtuman tietoja avautuu myös ilmoittautumislinkki. Tapahtumia voi tarkastella kirjautumatta, mutta ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen. Tapahtumat, joissa Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminnot ovat käytössä, on merkitty pienellä logolla, joka näkyy tapahtuman kohdalla sekä kartassa että listassa.

Pilottivaiheessa Rastilippuun on mahdollista syöttää vain yksi hinta, joka HyRan tapauksessa on aikuisten kertamaksu (6 €). Myöhemmin palvelun kautta on mahdollisuus ostaa muunkinhintaisia tuotteita.

Muutkin kuin aikuisten kertamaksun maksavat henkilöt voivat käyttää Rastilippua. Ilmoittautuessa on nimittäin mahdollista valita En maksa osallistumistani Rastilipussa. Sen jälkeen alasvetovalikosta voi valita syyn (esim. jäsenten ilmainen osallistuminen tai paikan päällä maksaminen). On siis mahdollista ilmoittautua etukäteen mutta maksaa vasta tapahtumapaikalla. Etukäteisilmoittautuminen nopeuttaa jonkin verran järjestäjien työtä tapahtumapaikalla, ja ilmoittautumalla etukäteen tapahtuma näkyy myös omassa tuloshistoriassa Rastilipussa.

Rata valitaan aina paikan päällä, sitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Myöskään oma emit ei ole välttämätön, vaan etukäteisilmoittautumisen voi tehdä, vaikka suunnistaisi ilman aikaa tai tarvitsisi emitin lainaan.

Koska kyseessä on pilottivaihe, Rastilippu-palvelusta toivotaan mahdollisimman paljon palautetta. Palautetta voi antaa yhtä lailla Suunnistusliitolle tai tapahtumien järjestäjille. HyRalle voi antaa palautetta paikan päällä tai osoitteeseen harraste at hyvinkaanrasti.fi, liitosta palautetta vastaanottaa Katri Lilja (katri.lilja at suunnistusliitto.fi).

Katso myös

Comments are closed.