Perheryhmä

Perheryhmä

Perheryhmä on alle kouluikäisille suunnattu ryhmä, jossa lapset liikkuvat yhdessä oman aikuisensa kanssa ja harjoittelevat suunnistuksen perustaitoja sekä oppivat liikkumaan luonnossa. Alaikärajaa ei ole. Ryhmän toiminta on ohjattua, mutta lapsilla tulee olla harjoituksissa oma huoltaja, jonka kanssa suunnistaa.

Ryhmään voi ilmoittautua läpi vuoden. Tapahtumiin voi osallistua ilmoittautumishetkestä lähtien. Tervetuloa!

Kaikissa ryhmissä on uusien harrastajien kokeilumahdollisuus: voit osallistua kahteen harjoitukseen maksutta ja sitoutumatta mihinkään! Jos haluat kokeilla suunnistusta, älä täytä ilmoittautumislomaketta vaan ole yhteydessä ryhmän vetäjään, niin saat tiedon tulevista harjoituksista.

  • Ilmoittautuminen
  • Ryhmän vastuuvetäjät: Laura Koskiniemi (laura.koskiniemi at gmail.com) ja Suvi Moisander (suvi.moisander at outlook.com)

Ryhmän toiminta

Perheryhmälle on kesäkaudella ohjattu suunnistusharjoitus kerran viikossa ja talvikaudella ohjattu saliharjoitus kerran viikossa. Myös seuran muita harjoituksia voi hyödyntää siinä määrin, kun ne soveltuvat tälle ikäryhmälle.

Kesäkauden viikoittaiset suunnistusharjoitukset järjestetään yleensä maanantaisin. Kauteen on tyypillisesti mahtunut myös muutama eväsretki tai nuotiopaikalle huipentunut treeni. Talvikaudella maanantaisin pidetään saliharjoituksia.

Viikkoharjoitusten lisäksi järjestetään leirejä ja halukkaat voivat osallistua myös kilpailuihin. Osa Talvirastien ja Iltarastien tapahtumista sopii myös tälle ikäluokalle, mutta niissä ei ole ohjausta. Etenkin Talvirasteja tammi-maaliskuussa voi suositella: niistä löytyy yleensä perheryhmän ikäisillekin sopivia, selkeitä ratoja.

Ryhmä pitää juhannuksen jälkeen noin kuukauden kesätauon. Lisäksi on joulutauko, mutta muuten mahdolliset taukoviikot ovat yksittäisiä.

Osallistumismaksut

Ryhmä toimii ympärivuotisesti, ja toimintakausi vaihtuu marraskuussa (1.11.2023–31.10.2024). Osallistuminen edellyttää sekä ryhmämaksun että jäsenmaksun maksamista.

Perheryhmän ryhmämaksu on 65 €/lapsi, ja se kattaa koko toimintakauden. Seuran jäsenmaksu on kalenterivuosikohtainen, ja vuonna 2024 se on 55 €/lapsi. Maksut koskevat vain lapsia – lapsen mukana harrastavan vanhemman ei tarvitse maksaa osallistumismaksuja.

Jos ryhmään ilmoittautuu heinäkuussa tai myöhemmin, ryhmämaksu on 35 €/lapsi ja jäsenmaksu 35 €/lapsi.

Ryhmämaksu maksetaan Suomisportissa ilmoittautumisen yhteydessä. Jäsenmaksu laskutetaan erikseen helmikuussa tai jos ryhmään liittyy myöhemmin, liittymisen jälkeen.

Leirit ja kilpailumatkat laskutetaan erikseen, mutta yleensä seura tukee niitä ja osallistujan maksettavaksi jää vain osa kustannuksista. Leirien tarjonta vaihtelee ryhmittäin – kaikki leirit eivät vaativuutensa takia sovellu perheryhmäläisille.

Yhdessä jäsen- ja ryhmämaksulla saa seuraavaa:

  • Seuran järjestämiä ohjattuja ja omatoimisia harjoituksia ympäri vuoden
  • Osallistumismaksut kaikkiin kansallisiin kilpailuihin, joissa edustaa HyRaa
  • Osallistumismaksut kotimaan ja ulkomaan viesteihin
  • Osallistumismaksut testeihin, tarjonta vaihtelee ryhmittäin
  • Seuratukea leireille ja kilpailumatkoihin, tarjonta vaihtelee ryhmittäin
  • Maksuton osallistuminen HyRan Talvirasteille ja Iltarasteille
  • Valmennustukea HyRaa edustamalla tulleen menestyksen perusteella
  • Maksuton osallistuminen Suunnistusliiton koulutuksiin, mikäli sitoutuu jatkamaan seuran toiminnassa

Comments are closed.