Nuorten harrasteryhmä

Nuorten harrasteryhmä

Nuorten harrasteryhmä on suunnattu noin kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille, jotka haluavat harrastaa suunnistusta ja mahdollisesti myös kilpailla, mutta jotka eivät kuitenkaan valmentaudu tavoitteellisesti. Tavoitteena on taidon ja kunnon kehittäminen sekä hyvä ryhmähenki.

Ryhmään voi ilmoittautua läpi vuoden. Tapahtumiin voi osallistua ilmoittautumishetkestä lähtien. Tervetuloa!

Kaikissa ryhmissä on uusien harrastajien kokeilumahdollisuus: voit osallistua kahteen harjoitukseen maksutta ja sitoutumatta mihinkään! Jos haluat kokeilla suunnistusta, älä täytä ilmoittautumislomaketta vaan ole yhteydessä ryhmän vetäjään, niin saat tiedon tulevista harjoituksista.

  • Ilmoittautuminen
  • Ryhmän vastuuvetäjä: Jouni Rantanen (joucca at gmail.com, 040-8285334)

Toiminta

Nuorten harrasteryhmälle on kesäkaudella ohjattu suunnistusharjoitus kahdesti viikossa ja talvikaudella ohjattu saliharjoitus kerran viikossa. Myös seuran muita harjoituksia voi hyödyntää oman mielen mukaan – lähes kaikki soveltuvat ryhmäläisille.

Kesäkauden suunnistusharjoitukset järjestetään yleensä maanantaisin ja keskiviikkoisin. HyRan Iltarasteista saa useimpina viikkoina vielä omatoimisen taitoharjoituksen. Talvikaudella maanantaisin pidetään saliharjoituksia, minkä lisäksi alkuvuodesta voi suunnistaa omatoimisesti Talvirasteja. Myös ohjattuja fysiikkaharjoituksia pyritään järjestämään.

Lisäksi ohjelmassa on leirejä, ja halutessaan ryhmäläiset voivat myös osallistua kilpailuihin haluamassaan määrin. Ryhmään voi kuitenkin hyvin kuulua, vaikka ei kilpailisi lainkaan.

Kannustamme ryhmäläisiä osallistumaan testeihin. Vuoden aikana tarjotaan vaihtelevasti maantie- tai maastotestijuoksuja ja ratatestejä.

Ryhmä pitää juhannuksen jälkeen noin kuukauden kesätauon. Lisäksi on joulutauko, mutta muuten mahdolliset taukoviikot ovat yksittäisiä.

Osallistumismaksut

Ryhmä toimii ympärivuotisesti, ja toimintakausi vaihtuu marraskuussa (1.11.2023–31.10.2024). Osallistuminen edellyttää sekä ryhmämaksun että jäsenmaksun maksamista.

Nuorten harrasteryhmän ryhmämaksu on 65 €/hlö, ja se kattaa koko toimintakauden. Seuran jäsenmaksu on kalenterivuosikohtainen, ja vuonna 2024 se on 55 €/hlö.

Jos ryhmään ilmoittautuu heinäkuussa tai myöhemmin, ryhmämaksu on 35 €/hlö ja jäsenmaksu 35 €/hlö.

Ryhmämaksu maksetaan Suomisportissa ilmoittautumisen yhteydessä. Jäsenmaksu laskutetaan erikseen helmikuussa tai jos ryhmään liittyy myöhemmin, liittymisen jälkeen.

Leirit ja kilpailumatkat laskutetaan erikseen, mutta yleensä seura tukee niitä ja osallistujan maksettavaksi jää vain osa kustannuksista. Leirien tarjonta vaihtelee ryhmittäin – nuorten harrasteryhmä on tervetullut suureen osaan leireistä, mutta osa on tarkoitettu kaikkein nuorimmille lapsille, minkä lisäksi myöskään esimerkiksi SM-kilpailuihin valmistavia leirejä ei ole tarkoitettu harrasteryhmäläisille.

Yhdessä jäsen- ja ryhmämaksulla saa seuraavaa:

  • Seuran järjestämiä ohjattuja ja omatoimisia harjoituksia ympäri vuoden
  • Osallistumismaksut kaikkiin kotimaan kilpailuihin, joissa edustaa HyRaa, paitsi rastiviikoille
  • Osallistumismaksut kotimaan ja ulkomaan viesteihin
  • Osallistumismaksut testeihin, tarjonta vaihtelee ryhmittäin
  • Seuratukea leireille ja kilpailumatkoihin, tarjonta vaihtelee ryhmittäin
  • Maksuton osallistuminen HyRan Talvirasteille ja Iltarasteille
  • Valmennustukea HyRaa edustamalla tulleen menestyksen perusteella
  • Maksuton osallistuminen Suunnistusliiton koulutuksiin, mikäli sitoutuu jatkamaan seuran toiminnassa

Comments are closed.