Tietoa sivuista

Tilastot

Täällä

Ylläpito

Hyvinkään Rastin www-sivuja pitävät yllä Helsingissä asustava Pekka Tukiainen ja Jouni Karetjoki Hollolasta. Pietarin Marko näitä nykyisellään pitää yllä. Jos sinulla on asiaa (esim. palautetta joka on erittäin tervetullutta) näitä sivuja koskien, niin lähetä postia osoitteeseen webmaster@hyvinkaanrasti.fi

Wanted: materiaalia!

Teemme sivuja talkootyönä, emmekä mitenkään pystyisi pyörittämään koko showta kaksin. Otammekin mielihyvin vastaan materiaalia: juttuja, kuvia, mitä tahansa! Lähetä tavara meille sähköpostilla webmaster at hyvinkaanrasti.fi osoitteeseen. Tekstit otamme mielellään vastaan ihan tekstinä, ei mielellään MS Word dokumentteina. Ei kannata hermostua jos juttuasi ei ihan heti näy sivuilla, meillä on pieni prosessointiviive. Tämä koskee myös tärkeitä ja kiirellisiä asioita kuten kilpailujen lähtöaikoja, tuloksia yms. Jos haluat materiaalisi sivuille kiireesti, kannattaa ilmoittaa ja sopia asiasta etukäteen. Tällöin pyrimme eliminoimaan viiveen.

Ohjelmat

Hyvinkään Rastin sivuilla käytetään paljon skriptejä tms. ohjelmistoja. Javaa täällä ei onneksi ole ollenkaan käytössä, mutta Perlillä, PHP:llä, Pythonilla ja Javascriptillä on kaikenlaista askarreltu. Tässä vähän krediittilistaa, sillä kaikkea emme suinkaan ole itse tehneet.

  • Foorumi: PHPBB
  • Harjoituspäiväkirja: Alunperin koodannut Jouni, säätänyt Pekka (Python). Ei enää käytössä
  • Rastipekka: Koodannut Pekka (PHP)
  • Rastipukki: Koodannut Pekka (perl)
  • RSS: SimplePie. Ei enää käytössä

Historia

Hyvinkään Rastin www-sivuilla on varsin pitkä historia. Jos en vallan väärin muista, niin ensimmäisen kerran ilmestyimme verkkoon vuonna 1993. Ensimmäisenä webmasterina  toimi silloin Sami Friman. Sivut sijaitsivat TTKK:n (nyttemmin TTY) palvelimella. Vuonna X (olisiko ollut 1995?) webmasterin toimenkuvan otti vastaan Jari Nikkinen. Sivut siirtyivät samalla TKK:n palvelimelle. Vuonna 1997 hommat otti vastaan Pekka Tukiainen, ja sivut siirtyivät taas TTKK:n palvelimelle. Kului pari vuotta, kunnes webmaster jälleen vaihtui. Vuonna 2000 sivut otti vastaan Janne Salomäki ja sivut siirtyivät (arvasit oikein) TKK:n palvelimelle. Aika kului ja miehet vanhenivat. Kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 2003 sivut siirtyivät viimein pois opiskelijaympyröistä ja ensimmäisen kerran kaupalliselle palveluntarjoajalle. Samalla rekisteröitiin hyvinkaanrasti.fi domain. Tämä virstanpaalu saavutettiin 17.03.2003. Nykyään nämä sivut sijaitsevat Sigmatic:n palvelimella. Tämä mahdollistaa paljon asioita, tärkein niistä on se että sivujen ylläpito ei ole enää yhden miehen hommaa vaan meitä on monta! 2014, pitkällisen prosessin jälkeen siirryttiin nykyaikaan ja sivut tehtiin uudestaan julkaisualusta WordPressin päälle. Näinollen sisällön lisääminen ei vaadi html-osaamista, joten periaatteessa sivuja voi päivittää kuka tahansa, jonka tunnukset mahdollistavat siihen oikeuden. Ulkoasumuutokset on myös entistä helpompia, koko sivuston teeman voi vaihtaa parilla napin painalluksella. Sivujen pitäisi taipua nyt kohtuullisesti myös mobiilaitteille. WordPressiin löytyy myös hirvittävästi lisäosia, joten jatkokehitystä on nyt entistä helpompi tehdä.

Comments are closed.