AM-sprintti Hyvinkäällä tänään

Hyvinkään Rasti järjestää tänään sprintin Uudenmaan ja Päijät-Hämeen avoimen aluemestaruuskilpailun Hyvinkäällä Hakalassa. Kilpailu järjestetään iltakilpailuna: ensimmäiset suunnistajat pääsevät matkaan klo 17.30 ja viimeiset vajaa kaksi tuntia myöhemmin. Viimeisetkin suunnistajat saapuvat siis nopeilta, noin 15 minuutin radoilta maaliin kahdeksan paikkeilla illalla.

Kilpailuun on ilmoittautunut 534 osallistujaa 75 eri seurasta. Eniten kilpailijoita tulee Helsingin Suunnistajista: peräti 76 osallistujaa. Järjestäjäseurasta mukaan on päästetty 14-vuotiaat ja nuoremmat, ja heitä on ilmoittautunut mukaan yhdeksän.

Mukana on myös kansallisen ja jopa kansainvälisen huipun urheilijoita. Kirkkaimpana tähtenä mukana on EM-voittaja ja MM-mitalisti, SK Pohjantähteä edustava Marika Teini, jota naisten pääsarjassa haastavat muun muassa Johanna Hulkkonen (Koovee) sekä Aino Mänkärlä (Lynx). Miesten pääsarjaa tähdittävät puolestaan maajoukkueen vakionimet Olli-Pekka Koistinen (Hiidenkiertäjät) sekä Otto Simosas (Tampereen Pyrintö). Molemmissa sarjoissa ennakkosuosikeille on myös runsaasti nuoria ja nälkäisiä haastajia.

Kilpailunjohtaja Esko Kiuru on tyytyväinen kisan järjestelyihin: ”HyRan kokenut ja ammattitaitoinen järjestäjäjoukko on hoitanut ratasuunnittelun, kilpailukeskuksen järjestelyt ja korona-ajan kiristyneet turvajärjestelyt mallikkaasti. Seuralla on pitkät ja kunniakkaat perinteet kilpailujen järjestämisestä, ja tälläkin kerralla pystymme tarjoamaan suunnistajille haastavia suunnistustehtäviä.” Kilpailun järjestäminen edellyttääkin noin 80 talkoolaisen panosta.

Ratamestari Tapani Partasen mielestä Hakalan vaihteleva alue soveltuu kilpailuun erinomaisesti. Hän odottaa kovavauhtista kilpailua: ”Suunnistajan tossun alla on melkein koko ajan kova alusta tai nurmi. Radoilla on myös siirtymäosuuksia, joilla mitataan enemmän juoksuvoimaa kuin tarkkaa sprinttisuunnistustaitoa.”

HyRa on jo pitkään järjestänyt kilpailuita aktiivisesti, mutta edellisestä sprinttikilpailusta on vierähtänyt tovi, sillä se oli MM-katsastus vuonna 2007. Kilpailun järjestäminen ei olekaan sujunut ilman takaiskuja, mutta kaikesta on selvitty ja luvassa on jälleen laadukas kilpailu. Myös koronapandemia on vaikeuttanut kilpailun järjestämistä, mutta tilanteen johdosta on tehty lukuisia varotoimia.

Tervetuloa Päijät-Hämeen ja Uudenmaan AM-sprinttiin 2020!

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *